Διαλογισμός

Διαλογισμός

Όλοι αναζητούμε ηρεμία επειδή το μυαλό μας είναι ως επί το πλείστον ανήσυχο. Ο διαλογισμός επικεντρώνεται σε ένα σημείο ώστε να ηρεμήσει το μυαλό.

Η αναζήτηση της ευτυχίας είναι επίσης βαθιά ριζωμένη στην ανθρώπινη φύση. Δυστυχώς όμως, είναι ματαιότητα αν νομίζει κανείς ότι η ευτυχία μπορεί να επιτευχθεί μέσω εξωτερικών αποκτημάτων. Το μυαλό μας μπορεί να μας δώσει βραχυπρόθεσμη ηρεμία όταν αποκτούμε πράγματα, αλλά πάντα θα θέλουμε περισσότερα για να ικανοποιηθούμε.

Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να κατευθύνουμε την αναζήτηση για την ευτυχίας προς τα μέσα. Υπάρχουν τεχνικές διαλογισμού γι’ αυτό και έχει αποδειχθεί ότι ο διαλογισμός ενσυνείδησης είναι ιδιαίτερα κατάλληλη στον δυτικό κόσμο, επειδή είναι κατάλληλη για καθημερινή.

Ο ιδρυτής αυτού του διαλογισμού είναι ο Αμερικανός επιστήμονας καθηγητής Jon Kabat-Zinn, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν το άγχος και τις ασθένειες που προκύπτουν στον σημερινό πολιτισμό. Ανέπτυξε τη μέθοδο MBSR στα τέλη του 1970. Η μείωση του άγχους με βάση της ενσυνείδησης, χρησιμοποιείται πλέον σε πολλές κλινικές σε όλο τον κόσμο ως αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας ψυχοσωματικών ασθενειών που σχετίζονται με το άγχος και μπορεί επίσης να γίνει εξάσκηση και στο σπίτι.

Αναπνεύστε – Αφήστε τις σκέψεις σας να φύγουν

Αποδεχτείτε αυτό που είναι...

Αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας και ζήστε τον εαυτό σας.

Θα σας πω κάτι: Υπάρχει μια λύση μέσα σας που είναι πιο κοντά από ό, τι νομίζετε - ένα εργαλείο που είναι τόσο απλό που συχνά το παραβλέπουμε. Η ανάσα σας!  (Clara Wolf, θεραπεύτρια αναπνοής)