Τάνγκο

Τάνγκο

Ο χορός που χρησιμοποιείται συχνά στις ταινίες για να εκφράσει ένα πάθος μεταξύ δύο πρωταγωνιστών. Όταν οι πρωταγωνιστές χωριστούν, βρίσκουν ο ένας στον άλλο με ένα τράνταγμα.

Τι χορό εννοούμε; Το τάνγκο, φυσικά! Το τάνγκο είναι ένας χορός γεμάτος πάθος, έκφραση και ενέργεια. Οι γυναίκες με κομψά, κολακευτικά φορέματα και οι άνδρες με λευκά πουκάμισα, μαύρα παντελόνια. Μαζί επιπλέουν στο πάτωμα. Η τυπική εικόνα. Το τανγκό χορεύεται με σφιχτή στάση για να κάνει το πάθος αυτού του χορού ακόμα πιο εμφανές

Ο χορός έχει τις ρίζες του στην περιοχή των συνόρων μεταξύ Αργεντινής και Ουρουγουάης. Από το 1880, το τάνγκο συνέχισε να αναπτύσσεται και έτσι έγινε επίσης έκφραση της διεθνούς κατανόησης, καθώς οι ρίζες του πηγαίνουν πίσω σε μια ένωση σκλάβων και ευρωπαίων μεταναστών.

Το τάνγκο είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού πολλών χορών: βαλς, πόλκα, μαζούρκα, σκωτσέζικοι και κουβανικοί εθνικοί χοροί, καθώς και αφρικανικοί candombe και, φυσικά, αργεντίνικοι χοροί, όπως η αργεντίνικη milonga.

Τις περισσότερες φορές, η μουσική του τάνγκο παιζόταν στα λιμάνια των πόλεων για να διασκεδάσει τους ναυτικούς ενώ εργάζονταν στο λιμάνι. Στις αρχές του 20ου αιώνα, το τάνγκο ήρθε στην Ευρώπη και παιζόταν από χορευτές και ορχήστρες στις πρωτεύουσες του δυτικού κόσμου. Το 1913, το κύμα τάνγκο ήρθε στην Αμερική και προσαρμόστηκε στη Νέα Υόρκη. Ως εκ τούτου, θα εκπλαγείτε ότι στα 140 χρόνια της ύπαρξής του και μερικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, το Τάνγκο έχει αναπτύξει κάποια στυλ. Αν θέλετε να μάθετε τι στυλ έχει να προσφέρει το tango, τότε μη διστάσετε να έρθετε σε εμάς.

Στο Τάνγκο δεν πρόκειται για το να επιδεικνύεις σχήματα ή πόζες. Πρόκειται για το να εκφράζεις συναισθήματα.

Για να μπορέσεις να χορέψεις Τάνγκο, αγόρι μου, πρέπει να ακούς τον παλμό μιας γυναίκας. - Cacho Dante